ГРАЂЕВИНЕ КОЈЕ МИНИРАЈУ ЕВОЛУЦИОНИСТИЧКИ ПРИСТУП ИСТОРИЈИ

У већини енциклопедија Историја попут рецимо оне у издаваштву „Младинске књиге“ све изгледа једноствано – временска линија зацртана негдје у прохујалним (милионским) раздобљима води нас од хрпе костију и назубљених оруђа до првих чопора хуманоидних бића, блатњавих села, тијесних градова, почетних цивилизација све док човјечанство напредујући из поглавље у поглавље коначно не лансира спејс-шатл и све се завши са сликом неког мегаполиса са надом у бољу будућност. Но (необјашњиво) чудесне грађевине вапију из свих ћошкова свијета: „не нисмо настали од људи-мајмуна, него нас је саградила величанствена раса горостаса“. Узимајући у обзир најстарије познате списе, та супер-раса је постала неповратно зла те је нестала у општом Потопу или касније на друге начине.

Да би текст био што мањи изостављена су „чуда праисторије“ попут пирамида у Египту, дивовских глава са Ускршњих острва или Стоунхенџа у Енглеској, пошто је свако имао прилику да се наслуша прилично „климавих“ теорија о њиховом настанку. Такође поштедиђу сајбер васиону икаквих закључака, слике саме говоре да нешто дефинитивно није у реду са теоријама које нам кроз школовање и медије „замазују очи“, бар када је ријеч о људском поријеклу. А по феноменалном Орвелу, „ко контролише прошлост, контролише будућност.“ Нека бесконачно путовање почне:

saksajvuman-sacsayhuaman-2 Саксајвуман, Перу, у близин града Куска. Блокови тежине и по стотину тона, савршено изрезани и уклопљени без везивног материјала. На врху су елементи постављени у новијим епохама који у односу на темељне блокове изгледају у најмању руку скромно. Таквих грађевина по Централној и Јужној Америци има на хиљаде.

мачу Мачу Пикчу – исти случај…

gornaya shoriaСибир, gornaya shoria (човјек је у средини фотографије).

baalbek07Балбек, Либан. Чему је служио овај блок можемо само да маштамо.

мег Мегалитних стубова дивовских пропорција има по цијелој Европи. Бретања, покрајина у Француској је дословно засута са њима. Овдје је приказан мегалитни стуб реконструисан на рачунару јер је изломљен (напомена висок је 20 метара а 4 метра је укопан).

imagesНедовршен обеликс у Египту.

giant causeway Сада нешто заиста дивовско, giant causeway, гомила од 40.000 правилно исклесаних хексоуглова у Сјеверној Ирској. Иако легенда каже да га је саградио див Fionn mac Cumhaill, научници једноставно кажу како је то „невјероватно чудо природе.“

Giant's_Causeway_2006_08заиста невјероватно.

giants-causeway_103451-1920x1200 пуно топлих поздрава у разгледници са мора.

Џиновски ћупови из Лаоса нису имали срећу да се прогласе „невјероватном креацијом природе“ мада се око њих нико и не расправља.

-The-Plain-of-Jarsпољана са овим посуђем је много пространија.

hotw_laos_2012_1дај још једну „с ногу“.

Glastonbury-Tor-in-SomersetБрда попут GlastonburyTor заиста има на стотине широм Европе. По легенди ово је џиновски лавиринт, по науци „необично брдо“.

GeoffWard_GlastonburyTor„тераса“ са 7 спратова.

newgrange-aerialЕво још и Њугренџ да не буде да лажем.

Wakeman_Newgrange_tumulus_chamber_cross_sectionШематски приказ овог „брда“ из Даблина.

bohol 3„Чоколадна брда“ са фикипинског острва Бохол.

bohol-islandВрло, врло необична.

Bohol-1И нажалост неистражена остају у категорији „чуда природе“…

SAMSUNG CSCНо пирамиде у Индонезији ни по научницима нису настале случајно.

indonesia pyramid gurutНо и немају појма откуд ту у Гуруту.

chinese pНи пирамиде у Кини се више не могу сакрити.

chinese p2Мада није и да се не труде – на пирамиди у средини засађено дрвеће.

largeОд ванафричких пирамида ове у Централној Америци су ми најдраже. Но не могу да се не запитам, зар је заиста неко повјеровао да су ово правили гологузи индијанци?

waleyПредивно.

YonaguniПодводних градова (до сада откривених) има на десетине. Неки се попут оног код Азорских острва (Атлантида?!) виде из сателита. Ово је Јонагуни у Јапанском мору.

biminiБимини је острво које припада Бахамама а најближе је Флориди (неких 80 километара источно од обале САД) камене стазе се простиру стотинама метара у дужину.

Пирамиде, огромни мегалити, системи мистериозних кугли расутих по бијелом свијету, поткопавају у коријену причу о сталном успињању људске цивилизације. Можда напредује наша (мада сумњам) али тек након што се општом катаклизмом „ресетовала“ она стара и моћнија. Истина је око нас. Буквално.

О dacomh
https://www.facebook.com/danijel.mihic.3

3 Responses to ГРАЂЕВИНЕ КОЈЕ МИНИРАЈУ ЕВОЛУЦИОНИСТИЧКИ ПРИСТУП ИСТОРИЈИ

  1. bornaija says:

    Nema tu misterije. Sve je to iz doba Asteriksa i Obeliksa, odnosno iz onog njihovog dijela života u kojem su putovali okolo po svijetu i gostovali kod raznih tih naroda.

  2. kritičar says:

    Teorija evolucije se bavi razvitkom života. Ljudska istorija (zadnjih par hiljada godina) je veoma kratak interval ako se posmata sa evolucione skale (milioni / milijarde godina) i evolucija nije alat kojim naučnici proučavaju zadnjih par hiljada godina ljudske istorije. Tako da pretenciozna izjava o „miniranju evolucionističkog pristupa istoriji“ jednostavno ne stoji. Ne znam kakve enciklopedije je autor ovog teksta čitao, ali u onima koje sam ja čitao svakako stoje i piramide i Stonehenge i mnoga druga „čuda“, tako da je izjava da je to izbačeno iz enciklopedija neistina. Postoje neke pretpostavke oko toga kako su neke od ovih građevina izgrađene, mnogo toga još ne znamo i sve što možemo je raditi dalje na istraživanjima i povećanju ukupnog ljudskog znanja.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: