ПИВОВОД (УГЉЕША ПАВЛОВИЋ)

Бројни незадовољни грађани погођени лошим временом, своје незадовољство су изразили изласком на протесте одржаним испред Хидрометеоролошког завода, у нади да ће их у будућности и новој 2015. години чекати боље вријеме. У циљу окончавања протеста, Влада РС је на ванредној сједници имплементирала иницијативу за изградњу инфраструктуре пивовода, те се надају да ће на тај начин смањити број незадовољних грађана. Министар инфраструктуре и енергетике, Мито Утаја, који је уједно и професор Уграђевинског факултета у Бањалуци је изјавио да би реализација пројекта пивовода драстично смањила незадовољство грађана, који би у наредном периоду рјешење за своје проблеме могли пронаћи у алкохолу, те је истакао и да ће се релазицајом пројекта пивовод повећати обим производње у бањалучкој пивари, а самим тиме и број запослених у истој.

429314_banjaluka03-banjalucka-pivara-foto-d-bozic_ff

Колико је овај пројекат заправо добар, одлучили смо установити анкетирањем грађана. Одговор нам је пружио господин Пјано Шљивић, мјештанин живописног мјеста Алкосићи надомак Бањалуке. Господин Пјано је изјавио како на пивовод чека већ пуних 38 година, и како ће му изградња поменутог значајно олакшати живот, јер му је до сада велик проблем представљао мукотрпан процес набављања залиха пива, због којег је био приморан прелазити 4 километра до најближе продавнице. Пројекат пивовод ће бити финансиран из буџета Републике Српске, али и дугорочним кредитом Хапи банке. Након расписаног тендера, за извођача радова одабрано је грађевинско предузеће „Пуж“ из Лакташа.


Након разговора са челним човјеком ГП „Пуж“, Мирком Уградом, високопризнатим стучњаком, дипломираним руковаоцем грађевинским безмоторним једноточкашем, који је уједно и руководилац овог пројекта, добили смо жељене информације. Наиме, цијеви ће бити постављене на дубини од 70 центиметара, а омогућиће и завидан проток од импресивних хиљаду литара по секунди. Радови на пројекту пивовод започеће у марту текуће године, након потрбене адаптације пиваре, те ће се одвијати дуж трасе једног од најмодернијих путева ВЦ-5. У радну акцију ће се врло радо прикључити и омладина, студенти и ученици средњих школа, који ће посебном експресивношћу и сензибилитетом помоћи у реализацији пројекта пивовод, те за свој рад неће добити накнаду у виду новчаних јединица, али ће добити моралну сатисфакцију, и јефтинији прикључак на мрежу пивовода.

radna-akcija-61

Мићко Крампа, један од младих волонтера нам је саопштио да је пресрећан због пројекта пивовод, и да је ово велики напредак, док смо из странке Робовласника добили саопштење да је ово велики корак за Републику Дизниленд, да смо ближи ка стабилизацији и придруживању Европској Унији, да смо направили значајан корак ка европским интеграцијама, те да је пројекат пивовод најзначајнија инвестиција. Са сигурношћу можемо констатовати да ће нас изградња пивовода довести до благостања, хармоније, складног и сигурног живота.

beer

О dacomh
https://www.facebook.com/danijel.mihic.3

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: