„КУЛТУРА КУЛТУРИ“ – ПРВО ОКУПЉАЊЕ

dsc_1909

Вечерас се око 60 радника и симпатизера културе окупило у Дому омладине са жељом да покрену Иницијативу (културних) грађана чији ће циљеви бити како промовисање културно-умјетничког стваралаштва наших суграђана, тако и настојања да се напуштени (запуштени) простори града боље користе у те сврхe.

dsc_1910

Конкретно исказали су велико занимање да се дио Банског двора, који је у руинираном стању већ 15 година преуреди у образовно-културни клуб прилагођен првенствено за младе, који би једнако био приступачан, како афирмисаним умјетницима и студентима академија тако и талентованим умјетнички надареним аматерима.

dsc_1920

Чланови Иницијативе „Култура култури“, који су се у претходних 100 дана окупљали путем друштвених мрежа, а иза којих не стоји никаква политичка, нити икаква (не)владина организација, већ група искрених ентузијаста и дугогодишњих волонтера овога града,  договорили су активности, којима ће скренути пажњу ширег аудиторијума на бројне проблеме са којима се радници и љубитељи културе сусрећу у свом раду.

dsc_1922

Сљедеће окупљање је заказано за четири недјеље на истом мјесту, а активности иницијативе свако може да прати те да активно на фб страници „Иницијатива грађана – Кулутра култури“ Бањалука.

14600629_10209112117137761_1291013812_o

Они који су издржали два сата срчане дебате усликали су се крај транспарента којег су осликали студенти ликовне академије.

О dacomh
https://www.facebook.com/danijel.mihic.3

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: