ВАНЗЕМАЉЦИ ИЛИ ЗЕМЉАЦИ

decani 1

Масовна појављивања „летећих тањира“ искључује могућност непостојања истих. Њихова учестала појава везује се за средину 20. вијека, непосредно након Другог свјетског рата. Постоји једна теорија по којој су Американци пораженим Њемцима преотели технолошка сазнања која су њима до тада била непозната (наравно у пакету са живим научницима). Слично су свакако радили и Совјети. Читаве фабрике и лабораторије су демонтиране да би касније биле изграђене у средишту нових свјетских суперсила. Сазнања о њемачким ракетама „V-1“ и „V-2“ (до тада непознате савезницима) много су допринијеле развоју свемирских програма САД-а и СССР-а. Прве летеће тањире провозали су амери већ почетком 50-тих година минулог вијека.

http://www.youtube.com/watch?v=cmPiZv4q4Ms&spfreload=1

Од даљег напретка у овој области одустало се наводно након десетак година. Но небеса су и даље била испуњена баш оваквим летјелицама, које су постајале све брже и моћније. Јасно је да овакву врсту возила не би хтјели излагати по сајмовима науке и технологије па су и пад такве летјлице у подручју „51“ по хитном поступку оградили бодљикавом жицом успут све максимално заташкавши. Но постало је јасно да оваква тајна не може дуго то и остати, а истину је лакше сакрити ако се искриви и знатижељног истраживача једноставно упути у погрешном правцу. Тако је настао мит о „малим зеленим“ бићима закржљалих тијела, глава као бојлер али са неупоредиво моћнијом технологијом. Такав мит је постао основ за многе друге. На примјер о томе да су ти исти ванземаљци посјећивали нашу планету неколико миленијума прије наше ере и да су они наводно градитељи моћних заготнетних грађевина попут пирамида у Египту, Мексику, Кини… затим мегалитних споменика, џиновских кугли итд.  Тај мит се савршено симбиотички уклопио у мит еволуције по којој људска раса као најсавршенија животињска врста милионима година напредује из фазе у фазу. Пошто се по тој претпоставци наш предак патио по дрвећу и пећинама, случајно откривајући ватру, пољопривреду, топљење метала и слично, пирамиде и сва чуда су једино могли градити ванземаљци. Просто као пасуљ. Но шта ако је било обрнуто? Најстарији списи са подручја плодног полумјесеца, које се сматра колијевком цивилизације (од Египта до Ирака) говоре управо да је у давној прошлости људска цивилизација била много супериорнија од тадашње, а могуће и данашње. Све митологије свијета спомињу моћне али зле дивове које је готово истријебио Потоп, јер су постали безнадежно зли и од земље направили пакао. И у Библији пише да су први људи живјели око хиљаду година и да су такође били дивови. У Ведама се спомињу дословно нуклеарни ратови између тих надљудских (за наше појмове) раса. Но за владајућу теорију која је преплавила не само научне кругове него и душе људи који не желе да вјерују у Бога, најстарији извори података о нашој прошлости су просто бесмислице. Даље, што се тиче појављивања летећих објеката на хијероглифима Сумера и Египта, као и врло занимљивих детаља на фресци нашег манастира Дечана, не видим у чему је мистерија – чак и да ти детаљи нису плод маште или симболике, наши десет пута паметнији и моћнији преци су свакако могли имати и летећа возила којим су могли обилазити и друге галаксије.

alien 1

Наравно све је ствар вјере, неко ће вјеровати у Бога, неко у ванземаљце, а неко да је потомак ретардиране рибе дводихалице која је измигољила на копно прије пар стотина милиона година. Но сматрам да се људи склони мистеријама генерално врло слабо критички осврћу на основу атеистичког вјеровања а то је теорија еволуције тражећи истину иза неких тамо удаљених звијезда. А можда је истина заиста ту негдје, око нас?

О dacomh
https://www.facebook.com/danijel.mihic.3

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: